Renault onthult nieuwe conceptcar, Dacia vernieuwde Duster in Frankfurt

Geen reacties

De autoshow van Frankfurt komt eraan en dat betekent dat automerken alvast vooruitblikken naar hetgeen ze gaan onthullen in september. Renault komt met een nieuwe conceptcar.

De IAA in Frankfurt is een van de belangrijkste autobeurzen ter wereld en zal ook de aankomende editie weer bol staan van de primeurs. Een van die primeurs is een nieuwe conceptcar van Renault. Dit studiemodel auto is volgens het merk ‘een visie op de premiumauto van de toekomst’. Dat betekent waarschijnlijk een voorbode van de volgende generatie Espace of Laguna.

Renault toont in de Duitse stad alle zes de conceptcars die door de Nederlandse ontwerpchef Laurens van den Acker zijn getekend en die symbool staan voor de zes levensfases van een mens. Klinkt wellicht een beetje zweverig maar dat is de designvisie van een merk vaak wel.

Zustermerk Dacia zal in Frankfurt de vernieuwde Duster laten zien. In het persbericht van de Renault/Dacia-importeur wordt gesproken over ‘de tweede generatie Duster’ maar aannemelijker is dat het om een uitgebreide facelift gaat die de nieuwe huisstijl van Dacia naar de Duster brengt.