165 pk dieselpower voor Renault Mégane

Geen reacties

Renault biedt de Mégane vanaf volgend jaar aan met een 165 pk sterke dieselmotor. Die komt naast de huidige versies van de 1.5 dCi met 110 en 130 pk in het assortiment.

Vanaf volgend jaar is er meer te kiezen voor dieselrijders bij Renault. De Mégane krijgt namelijk de beschikking over een nieuwe versie van de 1.6 dCi, met 165 pk vermogen en 380 Nm koppel. De volledige trekkracht is vanaf 1.750 tpm beschikbaar. Prestatiecijfers geeft Renault nog niet vrij, verbruikscijfers wel: 4,6 l/100 km (1 op 21,7). Renault koppelt de sterkste dieselmotor in de Mégane aan een zestraps automaat.

De Mégane dCi 165 wordt standaard als sportieve GT uitgerust. Dit betekent dat vierwielbesturing en een sportonderstel standaard zijn, net als specifieke bumpers en wielen. Daarnaast is de GT voorzien van een multimediasysteem met 8,7 inch beeldscherm, sportstoelen, LED-koplampen, airconditioning met climate control, en regen- en lichtsensoren.

De nieuwe motor wordt begin volgend jaar leverbaar, zowel in de hatchback als de Estate. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.