Renault Trafic Bestelauto van het Jaar

Geen reacties

Het is feest op de bedrijfswagenafdeling van Renault. Niet alleen omdat het merk met de Trafic de felbegeerde titel Bestelauto van het Jaar in de wacht heeft gesleept, maar ook omdat de Renault Master tweede werd bij de prestigieuze verkiezing.

De Renault Trafic scoorde 7.702 punten, bijna 200 meer dan zijn merkgenoot. De Mercedes-Benz Vito legde met 7.483 punten beslag op de derde plaats, vlak voor de Fiat Dobló Cargo, vorig jaar nog International Van of the Year. De Opel Movano werd vijfde met 7.362 punten. Vorig jaar won de Ford Transit Connect de door het vakblad Automobiel Management georganiseerde verkiezing. Hoofdredacteur Peter Brouwer is voorzitter van de elfkoppige jury, die verder bestaat uit vier bedrijfsautospecialisten van leasemaatschappijen, een beheerder van een groot bedrijfswagenpark, een ondernemer/fleetowner en vier bedrijfsautojournalisten.

Praktijkervaring
Hoewel Renault zowel de Trafic als de Master net een facelift heeft gegeven, is de titel behaald door hun respectievelijke voorgangers; aan de Bestelauto van het Jaar-verkiezing kunnen alleen bestelauto’s deelnemen die al meer dan een jaar in gebruik zijn. Op die manier kunnen de praktijkeigenschappen op hun waarde worden beoordeeld. “Die ervaring is heel belangrijk”, aldus juryvoorzitter Brouwer. “Het is een praktijkprijs die zich voor een belangrijk deel baseert op harde feiten. De kilometerkostprijs en de kwaliteit van de merkorganisatie wegen in de einduitslag het zwaarst.” In totaal zijn er zes beoordelingscriteria: kilometerkostprijs, functionaliteit, kwaliteit merkorganisatie, comfort/veiligheid/rijeigenschappen, volledigheid van het programma en uitstraling.