Tweede ronde: Renault Trezor Concept

Geen reacties

Alle modellen van de Renault hebben nu de designtaal die werd ingezet met de DeZir concept car. De Trezor laat het design van de volgende generatie modellen zien. Op de autosalon van Parijs kunnen we het studiemodel uitgebreid bekijken.

Renault is toe aan de tweede ronde onder leiding van de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker. Alle modellen hebben nu het familiegezicht zoals dat jaren geleden is bedacht. Met de Trezor Concept zet Renault de toon voor de komende jaren. Waarschijnlijk is de volgende generatie Clio het eerste model met de nieuwe ontwerptaal.

De Trezor ziet er spectaculair uit en het is moeilijk om te ontdekken hoe de toekomst van Renault eruit gaat zien, aan de hand van dit studiemodel. De woordvoerder van merk kan ons gelukkig meer duidelijkheid geven: “De ontwerptaal wordt strakker, met vloeiendere lijnen en vooral minder ‘bol’.” Maar, het roer gaat niet radicaal om. De nieuwe designtaal is vooral een evolutie en dat is goed nieuws, want de huidige generatie Renaults ziet er gewoon goed uit.

De woordvoerder geeft aan dat er wel revolutie in het interieurontwerp zal zijn. “We maken onze auto’s klaar voor de zelfrijdende toekomst. Een auto-interieur krijgt daardoor een andere functie en daar passen we het ontwerp op aan.”