Mysterieuze conceptcar Renault

Geen reacties

Renault onthult morgen een nieuwe conceptcar op de autosalon van Parijs. De nu nog mysterieuze TreZor markeert het begin van een vernieuwingsronde van het Renault-aanbod.

Tussen 2012 en 2016 heeft Renault het gehele productaanbod vernieuwd. De modellen kregen alle een herkenbaar Renault-ontwerp dat getypeerd kan worden als een ‘sensueel lijnenspel’. De conceptcar DeZir uit 2010 lag aan de basis van die ontwerptaal.

Renault vindt het nu tijd voor een nieuwe ‘ontwerpcyclus’. Dus komt er een nieuwe conceptcar, de TreZor, die morgen op de autosalon van Parijs wordt onthuld door Renault-CEO Carlos Ghosn en hoofdontwerper Laurens van den Acker. Van de nieuwkomer hebben we alleen nog maar de hierbij afgedrukte, mysterieuze teaserafbeelding.

Het zeshoekige patroon zou erop kunnen wijzen dat het Renault-ontwerp iets minder rondingen krijgt. De letter ‘Z’ in de conceptnaam onthult wel dat het gaat om een volledige elektrische ‘Zero Emission’ auto. De Franse uitspraak (‘trésor’) verwijst naar een schat, of, in de woorden van Renault: ‘een felbegeerd en veelzijdig object dat nog moet worden ontdekt en onderzocht’. 

Volgens het goed ingelichte Britse tijdschrift Autocar blijft Renault vasthouden aan de ‘levenscyclus’, een ontwerpfilosofie waarbij voor elke levensfase een passende Renault beschikbaar is. De achtereenvolgende cycli heten Love, Explore, Family, Work, Play en Wisdom.