Opel en Renault presenteren nieuwe bedrijfsaanbod

Geen reacties

Het is het seizoen voor nieuwe bedrijfswagens. Nadat onlangs PSA Peugeot Citroën en Fiat nog hun nieuwe trio introduceerden, volgen nu Opel en Renault het goede voorbeeld.

Dat de Opel Vivaro en Renault Trafic veel op elkaar lijken is geen toeval, hier komt net als bij PSA en Fiat een samenwerkingsverband bij kijken. Dat deze twee collaboraties vervolgens ook veel overeenkomsten vertonen is geen afgesproken werk. Natuurlijk is het lastig een revolutionaire bestelwagen te ontwerpen, het gaat ook voornamelijk om de functionaliteit en niet het uiterlijk, maar een beetje meer variatie in de markt zou geen kwaad kunnen.

Naast de nieuwe Vivaro brengt Opel ook de vernieuwde Movano op de markt. Beide modellen zullen een hoofdrol vertolken op de IAA-bedrijfswagenshow van Hannover in september. Renault heeft als groter alternatief voor de Trafic de nieuwe Master gereed staan.

De nieuwe modellen zijn geschikt voor gesloten (bestel) en open- (open laadbak of kiepbak) goederentransport en voor personenvervoer (combi, minibus). De auto’s bieden, zowel zakelijke als particuliere gebruikers, op maat gemaakte oplossingen met platform-cabines, chassis met enkele of dubbele cabine en andere varianten voor verdere ombouw. Zo valt er toch nog een beetje te variëren.