Renault Clio R.S. onder het mes

Geen reacties

Na de vernieuwde Renault Clio volgt de vernieuwde Clio R.S. Technisch blijft alles bij het oude, wat betekent dat er twee vermogensvarianten zijn – waarvan de R.S. Trophy met 220 pk de krachtigste is.

Renault heeft de Clio R.S. vernieuwd, in navolging van de reguliere Clio-uitvoeringen. Ook hier zijn de wijzigingen vooral van uiterlijke aard, met als opvallendste nieuwtje de led-dagrijverlichting de vorm van een finishvlag. Verder heeft Renault de bumpers, grille, sideskirts, 18 inch wielen en de indeling van koplampen en achterlichten vernieuwd.

Renault biedt de R.S. onveranderd aan in twee vermogensversies, de standaard R.S. met 200 pk en de 220 pk sterke R.S. Trophy. Die laatste is met zijn speciaal afgesteld chassis geoptimaliseerd voor gebruik op het circuit. De 200 pk sterke R.S. is verkrijgbaar in twee softer afgestelde versies: Cup en Sport. Die laatste is gericht op dagelijks gebruik, de Cup-versie is een tandje scherper. Om het uitlaatgeluid sportiever te laten klinken kun je voortaan kiezen voor de een sportuitlaat van specialist Akrapovic (foto 3).

Renault maakt de prijzen van de vernieuwde Clio R.S. later deze zomer bekend, vanaf dan is de auto ook te bestellen. De leveringen beginnen in het najaar.