Renault onthult pick-up Alaskan

Geen reacties

Een pick-up van Renault, die hadden we nog niet in Europa. Met de Alaskan betreedt het merk het segment van de 1 tons pick-ups.

Renault heeft de Alaskan onthuld, een pick-up die in Nederland als bedrijfswagen verkocht gaat worden. De Alaskan is gebaseerd op de Navara van zustermerk Nissan, een solide donorauto die dankzij opnieuw ontworpen voorkant een herkenbaar Renault-gezicht heeft.

De Alaskan heeft een bodemspeling van 23 centimeter en vierwielaandrijving die in drie standen is in te stellen. Met de zwaarste 4LO-instelling, die alleen ingeschakeld kan worden als de auto stilstaat, slecht de auto zeer moeilijke ondergronden als diepe modder en sneeuw. De Alaskan kan een aanhangwagen met een gewicht tot 3.500 kilogram trekken. Het ladderchassis biedt een ‘ouderwets stevige’ basis, terwijl de vijflinks achterwielophanging modern is.

Renault biedt de Alaskan aan met een 2.3 dieselmotor, met een vermogen van 160 of 190 pk. De pick-up is verkrijgbaar met diverse luxe opties uit de personenauto’s van Renault, zoals een 360 graden camera, een infotainmentsysteem met 5 of 7 inch beeldscherm en airconditioning met climate control.

Meer informatie over wanneer de auto naar Nederland komt en wat hij gaat kosten volgt later. Renault start eerst met de verkoop in Latijns Amerika en Afrika.