Renault Twingo GT: de uitvoering die móest komen

Geen reacties

Renault introduceert de Twingo GT, de uitvoering waarvan iedereen hoopte dat ‘ie zou komen. Waarom? De woorden ‘achterwielaandrijving’, ‘turbomotor’, ‘handbak’, ‘sportonderstel’ en ‘goedkoop’ zeggen genoeg.

Achterwielaandrijving in een stadsauto is al bijzonder, maar een sportieve uitvoering maakt er helemaal een feestje van. Daarom komt Renault met de Twingo GT. Deze sportieve uitvoering heeft de bekende 0,9 liter turbomotor onder de motorkap, die voor de gelegenheid is opgevoerd tot 110 pk. Renault heeft de motorelektronica en het luchtinlaattraject aangepast om dat te bereiken.

Daar blijft het niet bij, de GT heeft een sportievere vering, een aangepast ESP-systeem en verbeterde besturing, waardoor de auto volgens het merk ‘betaalbaar stuurplezier’ biedt. Schakelen gaat met de hand, zoals veel sportieve autorijders dat het liefst zien.

Aan de buitenkant is Twingo GT aangekleed met onder andere 17 inch lichtmetalen wielen, extra luchtinlaten, een dubbele uitlaatpijp en speciale striping. De kleur Piment Orange die je op de foto’s ziet is nieuw en speciaal voor de GT ontwikkeld.

De Twingo GT maakt zijn debuut op het Goodwood Festival of Speed later deze maand en verschijnt in het najaar bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.