Renault Twingo GT aanstaande?

Geen reacties

‘Wat als…?’ zo begint een van de Renault-posts op Facebook die vergezeld is van een teaserfoto. Komt er een Renault Twingo GT?

‘Wat als @RenaultSport iets nieuws heeft om te laten zien?’ Het is een van de aankondigingen die Renault de laatste dagen op Facebook heeft gepost. Ook zijn de hier afgebeelde teasers op social media geplaatst. We kunnen dus iets verwachten van het Franse merk. 

Maar wat precies? Daarvoor zijn er altijd de ‘insiders’, die dit keer aan Autocar weten te melden dat er een potente Twingo wordt onthuld. Bijna 2 jaar geleden werd al gemeld dat Renault een Twingo GT of R.S. zou gaan ontwerpen, samen met Brabus die de nieuwe generatie Smart zou opvoeren. Laatstgenoemde is in april gepresenteerd dus het ligt in de lijn der verwachting dat ook de hete Twingo aanstaande is. 

De driecilinder Renault TCe 90-turbomotor zal net als de Smart Brabus circa 110 pk vermogen produceren, dat is zo’n 20 pk meer dan het huidige Twingo-topmodel nu voortbrengt. Toch lijkt dit te weinig om het Renault Sport-label ‘R.S.’ te mogen voeren – de Twingo R.S. uit 2008 had ruim 130 pk ter beschikking. Het GT-label ligt eerder in bereik.

Huistuner Renault Sport lijkt wel een vinger in de pap te hebben gehad, zo zien we aan een badge op bovenstaande teaserafbeelding. Verder zijn grotere wielen te zien en verwachten we een stijvere ophanging en agressievere bodykit.