275 pk in een Renault Clio, kan dat?

Geen reacties

Renault komt ter ere van de terugkeer van het merk in de Formule 1 met de Clio R.S. 16. Die heeft de 275 pk sterke motor uit de Mégane Trophy R. Kleine kanttekening: het is nog een concept car.

Volgens Renault kan het chassis van de Clio R.S. tot maar liefst 300 pk aan. Zover zijn de engineers van het merk niet gegaan, maar met 275 pk komt de Clio R.S. 16 aardig in de buurt. De speciale Clio R.S.  is door Renault ontwikkeld ter ere van de terugkeer van het merk in Formule 1 eerder dit jaar.

De Clio R.S. 16 is nog een concept car maar wel een met productie-onderdelen. De 2,0 liter motor, het remsysteem en de dempers zijn afkomstig uit de Mégane Trophy R, terwijl de achterwielophanging en chassisverstevigingen geleend zijn van de rally-uitvoering van de Clio. Door de uitgebouwde wielkasten is de Clio R.S.  16 6 centimeter breder dan een normale Clio. Ze bieden plaats aan 19 inch wielen en ook dat is bijzonder, want de productie-Clio R.S. heeft wielen van maximaal 18 inch.

Andere opvallende uiterlijke kenmerken zijn de led-dagrijverlichting in de vorm van een finishvlag en de enorme achterspoiler, die een neerwaartse druk van 40 kilogram kan genereren bij 200 km/u. De naam en de kleur van de Clio R.S. 16 zijn rechtstreeks afgeleid van de Formule 1-auto van Renault, die komend weekend weer in actie komt tijdens de Grand Prix van Monaco.

De prestatiecijfers van de Clio R.S. 16 zijn nog niet bekend. Of de auto in productie gaat? Dat is nog niet bekend maar neem van ons aan dat dit studiemodel meer is dan een vingeroefening.