Renault Grand Scénic: 24 centimeter extra

Geen reacties

Ook van de nieuwe Renault Scénic komt er weer een verlengde uitvoering, met optioneel zeven zitplaatsen. De Grand Scénic met 24 centimeter extra lengte is zojuist onthuld.

Renault heeft de nieuwe Grand Scénic onthuld. De verlengde uitvoering is 24 centimeter langer en biedt daardoor 765 liter bagageruimte, met vijf zitplaatsen in gebruik. Dat is 193 liter meer dan de gewone Scénic heeft en 135 liter meer dan de uitgaande Grand Scénic. De Grand Scénic is ook weer met vijf zitplaatsen leverbaar. Met het One Touch Folding-systeem kunnen de achterste twee zitrijen met een druk op de knop omlaag worden geklapt, waardoor er een laadvloer met een lengte van 2,85 meter ontstaat.

Ondanks de extra lengte is het opvallende design van de Scénic bijna onaangetast gebleven. Ook de Grand Scénic wordt met maar een maat wielen geleverd: 20 inch. Om het verbruik te beperken heeft de auto een voor dat formaat wielen uitzonderlijk smalle banden van 195 mm. Het dak van de auto kan in een contrasterende kleur worden uitgevoerd.

De beschikbare motoren in de Grand Scénic zijn dezelfde als in de Scénic. Dat betekent dat er benzinemotoren met 115 en 130 pk beschikbaarzijn en diesels met 110, 130 en 160 pk. Die laatste is standaard gekoppeld aan een automaat en dat geldt ook voor de 110 pk dieseluitvoering, die wordt ondersteund door een kleine elektromotor.

De nieuwe Renault Grand Scénic wordt in het najaar leverbaar, de prijzen zijn nog niet bekend.