‘Hetere’ Renault Clio R.S. staat klaar

Geen reacties

Volgens de geruchten wordt ‘ie volgende week tijdens de Grand Prix van Monaco onthuld, maar nu al zijn de foto’s gelekt: een ‘hetere’ Renault Clio R.S. dan de 220 EDC Trophy. 

Natuurlijk, Renault biedt al de hot hatch Clio R.S. 220 EDC Trophy aan, maar het merk zou de terugkeer als renstal in de Formule 1 willen vieren met een nóg heter exemplaar. Die Clio R.S. zou volgend weekend, tijdens de Grand Prix van Monaco, worden onthuld. 

Via het Franse tijdschrift The Automobilist zijn vroegtijdig al enkele plaatjes van de nieuwe R.S. op het internet beland. We zien dat de vurige Clio een nieuwe bodykit aangemeten heeft gekregen, met onder meer grotere side skirts, achtervleugel en een zwarte grille-omlijsting. De wielkasten zijn verder uitgeklopt. 

Volgens de tekst die de foto’s op de facebookpagina van The Automobilist vergezelt zou het vermogen op 250 pk kunnen liggen, dat zou 30 pk extra zijn. Dan verwachten we een 0-100 km/u-sprintje van 6,5 seconden of zelfs een tikje lager. Of deze uitvoering ook met een overboostfunctie bedeeld wordt, daar durven we onze vingers nog niet aan te branden maar zodra de Clio R.S. onthuld wordt lees je er meer over op onze site.