Nieuwe Renault Koleos volgend jaar in de showroom

Geen reacties

Hier de Renault Koleos nogmaals, maar nu helemaal! Renault heeft de SUV onthuld in Peking en brengt het model volgend jaar op de markt in Europa.

De nieuwe Renault Koleos heeft zijn werelddebuut gemaakt op de autoshow van Peking. Het merk komt na de eerste foto van vorige week nu met alle informatie en meer foto’s van het nieuwe model. Nederlandse kopers moeten geduld hebben tot het tweede kwartaal van 2017.

De Koleos is parallel aan de Talisman en Mégane ontwikkeld en is volgens Renault de ruimste auto in zijn segment. Met name de beenruimte achterin moet enorm zijn, dankzij de wielbasis van 2,71 meter. Met een lengte van 4,67 meter en een breedte van 1,84 meter is de Koleos in ieder geval een grote auto. In de kofferbak is 624 liter bagageruimte beschikbaar.

Renault gaat de Koleos in Europa met twee dieselmotoren leveren, met 130 en 175 pk. Die eerste is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, de sterkste wordt altijd geleverd in combinatie met X-Tronic automaat.

De grote SUV van Renault wordt leverbaar met het 8,7 inch rechtopstaande beeldscherm uit de Talisman en krijgt de beschikking over de nieuwste rijhulpsystemen. Uiteraard is er ook vierwielaandrijving beschikbaar, die middels een knop met drie rijstanden is in te stellen. In normale omstandigheden stuurt het systeem alle krachten naar de voorwielen, om brandstof te besparen.

De prijzen van de Koleos zijn nog niet bekend, de auto wordt in het tweede kwartaal van 2017 leverbaar in Nederland.