Alpine weer een stapje dichterbij comeback met Vision Concept [Update]

Geen reacties

Eind dit jaar keert Alpine definitief terug met een nieuwe sportauto. De Vision concept car die het merk zojuist heeft onthuld is daarvan de voorbode.

Alpine heeft in Monaco een nieuw studiemodel gepresenteerd. De tot Vision gedoopte auto is een doorontwikkeling van de Celebration Concept, die het merk vorig jaar onthulde. De nieuwe concept car is het laatste tussenstation totdat het productiemodel verschijnt eind dit jaar. Dat zal voor 80 procent gelijk zijn aan de auto die Alpine nu heeft onthuld.

De Vision Concept heeft een viercilinder turbomotor aan boord, die zijn vermogen via een automatische versnellingsbak naar de achterwielen stuurt. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de Alpine in minder dan 4,5 seconden.

Alpine wil als zustermerk van Renault wereldwijd auto’s gaan verkopen. Het blijft niet bij de nu getoonde coupé, het merk wil meerdere modellen op de markt gaan brengen in de komende jaren. De auto’s zullen vanaf 2017 worden verkocht via gespecialiseerde Renault-dealers. 

Update

Alpine zal de Vision Concept niet, zoals eerder aangekondigd, tonen op de autosalon van Genève. Dit zou niet ‘de juiste setting’ zijn, aldus de karige informatie van het merk.