Renault Mégane Estate wordt volgende maand onthuld

Geen reacties

De nieuwe Renault Mégane hatchback staat in de showroom, dus het is tijd voor de volgende stap: de Estate. Op de autosalon van Genève begin maart wordt ‘ie onthuld.

Dus je wacht op de nieuwe generatie van de Renault Mégane Estate? Goed nieuws, de onthulling staat gepland voor 1 maart en de verkoop start in de zomer. Renault heeft aangekondigd dat de auto op de autosalon van Genève gepresenteerd zal worden. Niet met zoveel woorden, want in de officiële aankondiging staat alleen dat er ‘twee modellen in het C-segment gepresenteerd worden’. De tweede is overigens de nieuwe Scénic, zo maakte Renault vorige week al bekend.

De Mégane Estate krijgt dezelfde motoren als de hatchback, dus 100 tot 205 pk sterke benzinemotoren en diesels met 110 en 130 pk. Voor zakelijke rijders is het goed om te weten dat er ook versies met 21 procent bijtelling bij zitten. Het design van de nieuwe Estate zal veel overeenkomsten hebben met dat van de Talisman Estate. Dat betekent dat de auto sierlijke lijnen heeft en opvallende, brede achterlichten.