SUV ter vervanging Renault Koleos wordt luxer en groter

Geen reacties

Renault werkt aan een opvolger van de Koleos. De grotere en luxere SUV – vergelijkbaar met de Nissan X-Trail – zal een nieuwe naam dragen.

De SUV Renault Koleos verdween in Nederland in 2010 van de markt. Elders wordt ‘ie nog altijd verkocht (zoals hiernaast afgebeeld) maar in Europa zijn de aantallen niet om over naar huis te schrijven. Renault wil het dus over een geheel andere boeg gooien, aldus welingelichte bronnen van Automotive News EuropeAutoBild en andere media. 

Nog dit jaar wordt de opvolger van de Koleos gepresenteerd (mogelijk op de Beijing autoshow in april) en die zal groter en ruimer zijn dan z’n voorganger. De afmetingen zullen vergelijkbaar worden met de X-Trail van zusterbedrijf Nissan; de nieuwe SUV komt dan ook op hetzelfde, modulaire ‘CMF’-platform te staan.

Nieuwe SUV, nieuwe naam

Belangrijker is dat de nieuwkomer luxer wordt. Door bij het ontwerp inspiratie te ontlenen aan de zakenauto Renault Talisman wil het Franse merk de Koleos-opvolger hoger in het assortiment kunnen positioneren. Daarnaast helpt een nieuwe naam om de geflopte voorganger te doen vergeten. Die naam is overigens nog onbekend, al meldt het Franse tijdschrift AutoMoto de registratie van de naam Renault ‘Maxthon’ in China.

Na de verkoopstart in China staat de Europese introductie gepland. De grote, luxe SUV gaat concurreren met bijvoorbeeld de Mitsubishi Outlander en Land Rover Discovery Sport. Toch zal de Koleos-opvolger, volgens eerder genoemde bronnen, alleen als vijfzitter verschijnen. Een verklaring kan liggen in het feit dat Renault de verkoop van z’n zevenzitsmodellen Grand Scénic en Espace niet in de wielen wil rijden.