Renault ontkent gesjoemel met uitstoot Espace

Geen reacties

Renault ontkent dat het heeft gesjoemeld met de uitstoot van de Espace. Milieuclub Deutsche Umwelthilfe beschuldigt het merk ervan dat de Espace tot 25 keer meer NOx-deeltjes uitstoot dan toegestaan.

Renault heeft niet gerommeld met de NOx-uitstoot van de Espace 1.6 dCi. Milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe liet de universiteit van Bern onderzoek doen naar de NOx-uitstoot van een Renault Espace met dieselmotor. Daaruit zou blijken dat de Espace tot 25 keer meer uitstoot dan wettelijk is toegestaan.

Renault stelt nu dat de auto aan alle Europese eisen voldoet, zoals ook blijkt uit eerder onderzoek van de Duitse organisatie Adac. Die concludeerde dat de Espace geen sjoemelsoftware aan boord heeft. Klanten hoeven zich vooralsnog dus geen zorgen te maken. Renault benadrukt verder dat alle modellen van het merk ‘eerlijk’ zijn.

De testprocedures zoals gebruikt door de universiteit van Bern zijn volgens Renault ‘niet in lijn met de officiële metingen’ die in Europa worden gebruikt. Renault meldt verder in een verklaring: “De bevindingen in het testrapport bevatten grote variaties, met conclusies die niet sluitend zijn. Er zijn aanvullende metingen nodig.”