Elektrische Smart-modellen met Renault-motor

Geen reacties

Ook van de nieuwe generatie Smart-modellen verschijnen elektrische uitvoeringen. De motor is afkomstig uit de Renault Zoe.

Smart gaat ook van de nieuwe generatie Smart Fortwo een elektrisch aangedreven versie uitbrengen. Daarnaast verschijnt een geheel elektrische Smart Forfour. Beide zijn eind 2016 te verwachten. 

Terwijl in de eerste generatie Smart Fortwo Electric Drive een aandrijflijn van externe partijen wordt toegepast koopt moederbedrijf Daimler deze voor de tweede generatie in bij samenwerkingspartner Renault-Nissan. Dat maakten de twee partijen deze week bekend op de IAA-autoshow in Frankfurt. 

Om preciezer te zijn: de elektromotor die in de Smart-modellen komt te liggen is een gemodificeerde versie van de Renault Zoe-motor. In de Zoe biedt deze 65 kW ofwel 88 pk aan vermogen. Het accupakket wordt geleverd door Daimlers partner Deutsche AccuMotive. 

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat Renault geen elektrische Twingo zal uitbrengen. De Twingo staat op dezelfde bodemplaat als de Smart Fortwo en Forfour. In Duitsland is de Smart Fortwo Electric Drive de best verkopende elektrische auto. Renault-Nissan heeft volgens eigen zeggen de helft van de wereldwijde EV-verkoop in handen.