Nóg een grote Renault-primeur, de Talisman

Geen reacties

Naast de nieuwe Mégane showt Renault op de IAA in Frankfurt de Talisman en Talisman Estate. De opvolger van de Laguna komt begin volgend jaar op de markt.

Dag Laguna, hallo Talisman. Op de stand van Renault op de IAA in Frankfurt maken we kennis met de nieuwe middenklasser van het merk, die zowel in sedanvorm als in Estate-uitvoering is te bewonderen. De Talisman is dus een sedan, en geen hatchback zoals de Laguna dat was. Dat heeft een reden: “Klanten in dit segment verwachten een sedan en daarom maken we die”, aldus de woordvoerder.

Hij benadrukt dat de Talisman ten opzichte van de Laguna fors is gegroeid. De binnenruimte is toegenomen en vergelijkbaar met die van de nieuwe Mégane. De bagageruimte is uiteraard een stuk groter – vooral die van de enorme Estate. Het dashboard vertoont veel overeenkomsten met dat van zijn kleinere broer en is altijd voorzien van een enorm, tabletachtig beeldscherm.

De Talisman is een sierlijke, zakelijk verantwoorde auto geworden die naadloos in het moderne gamma van Renault past. Hij komt begin 2016 op de markt, als sedan en Estate. Een Coupé staat vooralsnog niet op de planning, Renault legt de focus nu op de andere varianten.