Dít is de nieuwe Renault Mégane

Geen reacties

De nieuwe Renault Mégane, hier is ‘ie! De vierde generatie maakt zijn debuut op de IAA in Frankfurt volgende week.

Renault heeft de nieuwe Mégane zojuist onthuld. Het nieuwe model is een duidelijk familielid van de eveneens nieuwe Talisman, de opvolger van de Laguna. Net als zijn grote broer heeft de nieuwe Mégane opvallende C-vormige koplampen en worden de achterlichten slechts van elkaar gescheiden door het Renault-logo. Aan de zijkant zijn er overeenkomsten met de Clio, die de auto een sportief tintje geven. Om dat te benadrukken biedt Renault het nieuwe model direct vanaf de verkoopstart begin volgend jaar aan als GT, met dikkere bumpers, een honingraatgrille en andere sportieve details (foto’s 4, 5 en 6).

Het nieuwe model heeft kortere overhangen voor en achter en een 28 mm langere wielbasis. Dat laatste zorgt voor meer beenruimte achterin. Verder is de nieuwe Mégane iets breder en lager dan het uitgaande model.

Renault geeft verder nog geen informatie vrij, daarvoor moeten we wachten tot de autoshow van Frankfurt. Die gaat volgende week van start en uiteraard zijn wij erbij om je alles te kunnen vertellen over het nieuwe model.