Renault bevestigt: onthulling nieuwe Mégane volgende maand

Geen reacties

Renault trekt volgende maand op de IAA in Frankfurt het doek af van de nieuwe Mégane. Dat heeft het merk zojuist aangekondigd.

Het was al een publiek geheim en nu komt Renault zelf met de bevestiging: op de IAA in Frankfurt zal de nieuwe Mégane aan de wereld worden getoond. De auto wordt de hoge baas van Renault, Carlos Ghosn, op de beursvloer onthuld.

Het design zal in lijn zijn met dat van de nieuwe Talisman, de opvolger van de Laguna. Die auto maakt zijn publieksdebuut op de Duitse autoshow, maar is al eerder getoond tijdens een speciaal evenement. Vooral de voorkant van de nieuwe Mégane zal gelijkenissen vertonen met die van Talisman.

Op het gebied van multimedia en veiligheid zet de nieuwe Mégane flinke stappen ten opzichte van het huidige model. We verwachten een keur aan actieve veiligheids- en assistentiesystemen, evenals verregaande integratie van smartphones en internetmogelijkheden.

Het motoraanbod van de Mégane zal waarschijnlijk drie benzinemotoren met vermogens van 90 tot 150 pk en drie diesels met 110 tot 160 pk omvatten. Het nieuwe model verschijnt in maart in de showrooms.