Renault onthult Talisman Estate

Geen reacties

Na de onthulling van de Renault Talisman sedan vorige maand volgt nu de Estate. Die heeft een kofferbak met een inhoud van 572 liter.

Renault heeft het doek afgetrokken van de Talisman Estate. De opvolger van de Laguna Estate heeft dezelfde buitenmaten als de sedan en meet in de lengte dus 4,86 meter. De inhoud van de kofferbak is 572 liter, onder het afdekzeil. Dat is iets minder dan de sedan heeft, maar de ruimte boven de bagageafdekking is uiteraard veel groter. Met hendels in de bagageruime is de achterbank omlaag te klappen, zodat er een laadvloer van ruim 2 meter lang ontstaat. Deze biedt ruimte aan 1.700 liter aan spullen.

De hogere daklijn zorgt voor 30 mm meer hoofdruimte achterin, ten opzichte van de sedan. De inzittenden hebben toch al weinig te klagen, want de Talisman is leverbaar met vele comfortverhogende functies. Wat te denken van een massagestand, geïntegreerde stoelventilatie, een adaptief onderstel en nappalederen bekleding?

De Estate wordt leverbaar met dezelfde motoren als de sedan. Dat betekent dat er twee turbobenzinemotoren zijn met 150 en 200 pk en drie diesels, met vermogens van 110, 130 en 160 pk. Renault start in de eerste helft van 2016 met de leveringen, de prijzen zijn nog niet bekend.