Renault viert Alpine-jubileum en -toekomst met Celebration Concept

Geen reacties

Anderhalf uur voor de 24 uurswedstrijd van Le Mans nam Renault gisteren deel aan de startceremonie op het circuit met de Alpine Celebration. De nieuwe conceptcar is enerzijds een jubilieummodel – vanwege het 60-jarig bestaan van Alpine – en tegelijk een blik op de toekomstige Alpine sportauto, die in 2016 verschijnt.

De comeback van het merk Alpine speelt al sinds 2012. Er verschenen al diverse studiemodellen. Vorig jaar daagde de topman van de Société des Automobiles Alpine – de verantwoordelijke club achter de ontwikkeling van de nieuwe sportauto – de Renault-designers uit om een moderne auto te maken met het DNA van de legendarische, historische Alpine-modellen uit de jaren ’60 en ’70. De Alpine Celebration conceptcar is het resultaat. 

Aan de ene kant heeft de Celebration carbon elementen die wijzen op de high-tech body. Aan de andere kant omvat de conceptcar diverse designgrapjes die knipogen naar het verleden. De zwarte kruizen op de centrale, ronde lichten doen ons denken aan de tape waarmee de lampen vroeger beschermd werden. De kleuren diepblauw met oranje accenten herinneren direct aan de historische Alpines op Le Mans, in het bijzonder de A110. 

Zo zijn de remschijven en remklauwen van de coupé uitgevoerd in oranje. Het Alpine-logo opzij springt er eveneens uit. De Celebration Concept is voorzien van een ‘zwevende’ spoiler vooraan, luchtinlaten op de achterste zijpanelen en een achterklep die de krachtbron toont. Behalve de viering van het 60-jarig merkjubileum dient de Celebration ook als voorbode voor de sportauto die Renault momenteel ontwikkelt. Deze wordt in 2016 verwacht en zal onder het sportieve submerk Alpine worden uitgebracht. 

Na het debuut op Le Mans dit weekend zal de Alpine Celebration op diverse evenementen in Europa te zien zijn. Eind deze maand doet de sportcoupé het Goodwood Festival of Speed (Engeland) aan en half september de Rétro Alpine – bekend als de Saga Alpine-reünie – in Dieppe (Frankrijk). Alpine neemt dit jaar overigens deel aan de LMP2-klasse in de 24 Uur van Le Mans met het A450b-prototype.