Renault Alpine keert dit weekend terug tijdens Le Mans [Update]

Geen reacties

Aanstaande zaterdag staat de herintroductie van Renaults submerk Alpine gepland. Een nieuwe conceptcar zou worden gepresenteerd tijdens de 24 Uur van Le Mans.

De plannen voor een comeback van het merk Alpine dateren al van 2012. Toen begon Renault samen met het Britse Caterham aan de ontwikkeling van een tweezitsauto, die het imago van het Franse merk sportiever moet maken. Inmiddels is Caterham afgehaakt en uitgekocht, maar Renault verder gegaan met de ontwikkeling. De fabrikant bevestigt nu dat de nieuwkomer volgend jaar gepresenteerd wordt en eind 2016 in productie gaat.

Gelukkig hoeven we niet zolang te wachten op de resultaten. De geruchten zwellen aan dat Renault aanstaande zaterdag, 13 juni, een nieuwe Alpine-conceptcar toont tijdens het Le Mans-weekend (en eind juni op het Goodwood Festival of Speed in Engeland). Het studiemodel zou al veel meer op het beoogde eindproduct lijken dan de in 2010 getoonde Alpine A110 Concept (hierbij afgebeeld). Er wordt zelfs gespeculeerd dat de nieuwe conceptcar trekjes meekrijgt van de onlangs getoonde, futuristische Alpine Vision Gran Turismo – waarvan hiernaast nog enkele spectaculaire afbeeldingen. 

We moeten de 911 van Alpine creëren

Over de aanstaande conceptcar is nog weinig bekend. De tweezitter zou de motor achterin hebben liggen. Naar verluidt produceert de krachtbron ongeveer 250 pk. De beoogde prijs van de productieauto wordt concurrerend ten opzichte van modellen als de Audi TT en Porsche Boxster. Om de auto ook een commercieel succes te maken moet eerst alles kloppen, zo heeft hoofdontwerper Laurens van den Acker gezegd tegen het Britse weekblad Autocar: “We moeten de 911 van Alpine creëren”. De auto zal desalniettemin in beperkte aantallen verkocht gaan worden. 

Update

Renault heeft zojuist bevestigt dat het een ‘verrassing’ meebrengt naar Le Mans. In ieder geval viert het Franse merk er het 60-jarig jubileum van Alpine.