Dit zijn de motoren van de Renault Kadjar

Geen reacties

Renault heeft meer bekend gemaakt over de Kadjar. Het model krijgt drie verschillende motoren, ook uitvoeringen met 20 procent bijtelling.

Renault heeft bekend gemaakt welke motoren er in de Kadjar komen te liggen. De SUV krijgt drie verschillende motoren, waarvan twee diesels. De dCi 110 heeft zoals de benaming al zegt 110 pk vermogen. Dit is de versie die dankzij de lage CO2-uitstoot – in het gunstigste geval 99 g/km – profiteert van 20 procent bijtelling. Dat geldt zowel voor de handgeschakelde versie als de automaat.

De meest krachtige diesel is de dCi 130. Deze 1.6 dieselmotor heeft een koppel van 320 Nm en kan een ongeremde aanhangwagen van maximaal 1.800 kilogram trekken. Het is bovendien de enige motorversie die verkrijgbaar is met vierwielaandrijving. De dCi 130 is altijd gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Dat laatste geldt ook voor de enige benzinemotor, de TCe 130. Deze 1,2 liter benzinemotor heeft 130 pk, waarmee de Kadjar in slechts 10,1 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. De topsnelheid is 192 km/u.  

De prijzen van de Kadjar worden binnenkort bekend gemaakt, de auto verschijnt in september in de showrooms.

Bekijk ook onze uitgebreide fotogalerij van de Renault Kadjar.