Prijs gelimiteerde Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy bekend

Geen reacties

De snelste Renault Clio van dit moment heeft een prijskaartje. De Clio R.S. 220 EDC Trophy kost 31.220 euro en is beperkt verkrijgbaar.

Renault opent de orderboeken voor de de Clio R.S. 220 EDC Trophy. De snelste Clio R.S. die het merk ooit bouwde kost 31.220 euro en komt in een gelimiteerde oplage op de markt. Hoeveel exemplaren er worden gemaakt is niet bekend, maar elke auto krijgt een badge met productienummer. De meerprijs ten opzichte van de ‘gewone’ Clio R.S. bedraagt ruim 3.800 euro. 

De standaarduitrusting van de R.S. 220 Trophy is uiteraard omvangrijk en bestaat uit met leder beklede sportstoelen, stoelverwarming, een R-Link multimediasysteem, automatisch geregelde airconditioning, parkeersensoren achter en het telemetriesysteem R.S. Monitor 2.0 – dat de bestuurder van ‘race-informatie’ voorziet.

De Trophy heeft ten opzichte van de reguliere Clio R.S. 20 pk meer vermogen, in totaal 220 pk. Het koppel is 260 Nm en met de overboost-functie zelfs tijdelijk 280 Nm. De gelimiteerde R.S.  is met 20 mm aan de voorkant verlaagd en 10 mm achter. Aangepaste dempers en een nieuw stuurhuis zorgen voor een scherper rijgedrag. De Trophy is te herkennen aan de speciale badges en 18 inch lichtmetalen wielen. De bijzondere kleurcombinatie van de foto’s, mat wit met glanzend zwart, is optioneel verkrijgbaar.