Renault Zoe met nieuwe motor niet duurder

Geen reacties

Renault heeft de prijs bekend gemaakt van de Zoe met nieuwe, efficiëntere elektromotor. De vanafprijs bedraagt 20.990 euro, exclusief de batterijen.

Renault start met de verkoop van de Zoe met nieuwe elektromotor. Die heeft als belangrijkste voordeel de verbeterde actieradius. In theorie komt de Zoe met de nieuwe motor 240 kilometer ver op een acculading, in de praktijk is dat zo’n 170 kilometer. Dat is 20 kilometer meer dan met de oude motor.

Renault blijft de oude motor gewoon leveren, want deze heeft in tegenstelling tot de nieuwe krachtbron een snellaadfunctie. In 30 minuten kan de accu voor 80 procent worden volgeladen via een snellader, de Zoe met de nieuwe R240-motor doet daar twee keer zo lang over. Opladen aan regulier stopcontact duurt met de nieuwe motor juist drie uur korter.

De Zoe kost met de nieuwe elektromotor 20.990 euro. Wil je toch de ‘oude’ motor – die met 65 kW (88 pk) hetzelfde vermogen levert – dan betaal je een meerprijs van 500 euro. De prijzen van batterijhuur blijven ongewijzigd, vanaf 79 euro per maand.