Renault Kadjar: een beetje meer voor Renault

Geen reacties

Renault presenteert op de autosalon van Genève als wereldprimeur de Kadjar. Op de beursvloer maken we kennis met de nieuwe cross-over van het merk.

Hij wordt nadrukkelijk neergezet als de grote broer van de succesvolle Captur, de nieuwe Renault Kadjar. “De Kadjar moet zich in zijn segment onderscheiden met een opvallend design”, aldus de woordvoerster. Ook de prijs wordt onderscheidend in positieve zin, maar meer dan dat kunnen we nog niet over de prijzen vertellen. Eind mei krijgen we daarover meer te horen.

“De Kadjar komt in een groeiend segment, waarin plaats is voor iedereen. En een beetje meer voor Renault.” De PR-dame van het merk is ervan overtuigd dat de Kadjar het succes van de Captur kan uitbreiden. De auto is technisch verwant aan de succesvolle Nissan Qashqai, dus de basis is goed.

Het dashboard ziet er sportief uit, met koolstofvezel-achtige afwerkingsdetails. Dat is niet voor niets: “Sportiviteit ga je zeker terugzien in de rij-eigenschappen.” Ruimte is er voldoende en de stoelen zitten ‘Frans comfortabel’, erg prettig dus. De Kadjar wordt ook voor zakelijke rijders interessant. De uitvoering  met 1.5 dieselmotor valt namelijk in de 20 procent bijtellingscategorie, zowel met handgeschakelde versnellingsbak als automaat. Die laatste combinatie is uniek in het cross-over segment.