Renault kondigt nóg drie nieuwe modellen aan voor 2015

Geen reacties

Het blijft niet bij de nieuwe Espace en de eerder deze week onthulde Kadjar, Renault komt dit jaar namelijk met nog drie nieuwe modellen. Het is nog niet duidelijk of die allemaal voor Europa zijn bestemd.

Renault vernieuwt in rap tempo zijn assortiment en vult het tegelijkertijd aan met nieuwe modellen. De Kadjar cross-over (foto) die eerder deze week werd onthuld is zo’n aanvulling. Tijdens de presentatie van dat model heeft Renault topman Carlos Ghosn nog drie nieuwe modellen voor 2015 aangekondigd.

De eerste was al bekend: een nieuwe auto in het middensegment, oftewel: de opvolger van de Laguna. Dit model deelt zijn techniek met de nieuwe Espace maar zal in tegenstelling tot die auto geen cross-over worden. De nieuwe Laguna blijft bij zijn roots en komt dus als vanouds als hatchback en Estate. Of er ook weer een coupé op stapel staat is nog niet bekend.

Model nummer 2 is een ‘instapmodel in het A-segment’. Het A-segment is waar de Twingo opereert en dat model is vorig jaar vernieuwd. Daarom roept de aankondiging van nóg een nieuwe auto de nodige vraagtekens op. Wellicht dat het gaat om een goedkoop model voor groeimarkten. In dat geval komt de auto niet naar Nederland.

De laatste auto die Ghosn aankondigt is een pick-up. Ook de Europese carrière van dat model is allesbehalve zeker, aangezien we in Europa en zeker in Nederland niet echt warmlopen voor pick-ups.