Renault onthult nieuwe cross-over Kadjar [update]

Geen reacties

Renault breidt zijn cross-over-assortiment uit met de Kadjar. Het merk heeft de auto zojuist in Parijs onthuld.

Maak kennis met de Renault Kadjar. Deze cross-over is de grote broer van de Captur. Niet alleen het uiterlijk bevestigt dat, ook de afmetingen doen dat. De Kadjar is 4,45 meter lang en 1,84 meter breed en is de technische broer van de populaire Nissan Qashqai. De Kadjar – de naam is min of meer afgeleid van het woord quad – komt in juni op de markt.

Renault gaat de Kadjar aanbieden met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. 4WD is te regelen met een draaiknop op de middenconsole, met de standen Auto, Lock (4WD) en 2WD. Over de motoren hebben we nog geen officiële informatie, maar in eerste instantie verwachten we de 1.2 en 1.6 turbo benzinemotoren en de 1.5 dieselmotor. De vermogensrange zal ongeveer 110 tot 160 pk zijn.

Het uiterlijk van de auto vertoont niet alleen veel overeenkomsten met dat van de Captur maar ook met dat van de nieuwe Espace. De Kadjar wordt leverbaar met volledige led-verlichting, een panoramadak en R-Link multimediasysteem met 7 inch beeldscherm. Op de autosalon van Genève in maart is de Kadjar voor eerst te bewonderen voor het grote publiek, prijzen verwachten we ook rond die tijd te kunnen melden.

Update 17.25 uur: nieuwe informatie en foto’s toegevoegd.