Subtiele wijzigingen voor Renault Talisman

Geen reacties

Je ziet het misschien niet meteen, maar de Renault Talisman is wel degelijk vernieuwd. Het merk heeft zich vooral bezig gehouden met kleine verbeteringen.

De vernieuwde Renault Talisman herken je aan de hertekende onderbumper, de nieuwe indeling van de grille, de vernieuwde achterlichten met chromen strip en eventueel de nieuwe kleuren en wielen. Matrix-led verlichting en ‘dynamische knipperlichten’ zijn vanaf nu leverbaar op de Talisman.

Binnenin zijn de wijzigingen al even subtiel, al heeft Renault meer wijzigingen aangebracht dan je op het eerste gezicht ziet. Nieuwe chroomrandjes en een frameloze binnenspiegel moeten de uitstraling verbeteren, praktischer van aard zijn de grotere bekerhouders, de knoppen van de cruise control die nu op het stuur zitten en de nieuwe draaiknoppen van de klimaatregeling. Vanaf de uitvoering Intens levert Renault de Talisman met een nieuw, 10,25 inch groot digitaal instrumentenpaneel. Andere nieuwtjes zijn de draadloze telefoonlader en de antikruipfunctie voor de versies met automaat. Verder kan de Talisman nu op niveau 2 autonoom rijden. Dat houdt in dat het model op snel- en B-wegen zelfstandig in de rijbaan kan blijven en afstand houden.

Renault wijzigt niets aan het motoraanbod in de Talisman. Dat betekent dat je nog altijd kunt kiezen uit twee benzineversies en vier dieselvarianten, met vermogens van 120 tot 225 pk. De twee krachtigste dieselmotoren en alle benzineversies worden standaard geleverd met een automaat.

De vernieuwde Talisman komt in de zomer naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.