Renault werkt aan betaalbare auto voor jonge kopers

Geen reacties

Renault ontwikkelt een betaalbare auto voor jongere kopers. Deze auto onderscheidt zich in het bijzonder met een opvallend design, een eigenwijs interieur, een laag verbruik en uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden.

Renault werkt aan een nieuw studiemodel voor jonge autokopers. Renault heeft een prototype ontwikkeld met de naam Value Up. Deze auto is lichtgewicht, zuinig en beschikt over vele connectiviteitsmogelijkheden. “We zijn op zoek naar mogelijkheden om aantrekkelijke en betaalbare modellen te ontwikkelen die een jonge doelgroep aanspreken”, aldus een woordvoerder van het merk tegen Automotive News. Helaas hebben we nog geen afbeeldingen van de auto, die waarschijnlijk op de autosalon van Genève in maart voor het eerst getoond wordt.

Door gebruik te maken van bestaande platform- en motortechniek kan Renault meer geld en aandacht besteden aan het design, het interieur en de infotainmentmogelijkheden. Zo heeft het prototype twee touchscreens, een voor de bestuurder en een voor de bijrijder.

Het gewicht van het nieuwe model zou onder de 1.000 kilogram moeten liggen. Dankzij de toepassing van een zuinige 1,0 liter driecilindermotor komt de CO2-uitstoot op minder dan 100 g/km uit. Een hybrideversie zou zelfs een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km moeten realiseren.

De woordvoerder ontkent dat het om een concurrent van de Citroën C4 Cactus gaat, een auto die vanuit dezelfde visie is ontwikkeld: “Ik zou niet direct de vergelijking met de Cactus willen maken.” Daar komt bij dat de Value Up voorlopig een studiemodel is, dat niet één op één in productie gaat.