Renault werkt alweer aan een nieuwe designrichting

Geen reacties

Nu bijna alle modellen volgens de nieuwe stijl van Renault zijn vormgegeven is het tijd voor de volgende stap. Renault presenteert in 2016 een nieuwe concept car die de ontwerpstijl voor de komende jaren weergeeft.

Sinds de Nederlander Laurens van den Acker aan het roer staat bij de designafdeling van Renault is de ontwerpstijl van het merk flink veranderd. De Clio, Captur, Espace en Twingo werden voorafgegaan door een serie concept cars die de designrichting aangaven. Nu werkt van den Acker alweer aan een vervolg daarop. De nieuwe generatie Renaults wordt vanaf 2016 uitgerold.

De eerste modellen met de nieuwe ontwerprichting zijn de nieuwe Mégane en een SUV die op de Mégane is gebaseerd. Die laatste wordt de grote broer van de Captur. De Eolab Concept (foto), die Renault liet zien op de autosalon van Parijs eerder deze maand, verklapt alvast een beetje waar het heen gaat.

Van den Acker zegt tijdschrift Autocar dat de Eolab meer een technisch experiment is, maar dat zo zo’n auto – met lichtgewicht technieken en geoptimaliseerde aerodynamica – in 2018 in productie zou kunnen gaan. Het project wordt mede gefinancierd door de Franse overheid en heeft als doel om de CO2-uitstoot op langere termijn omlaag te brengen, door nieuwe besparingstechnieken betaalbaar te maken.