Renault Espace transformeert tot cross-over

Geen reacties

Alles wat je weet over de Renault Espace kan overboord. De nieuwe Espace is niet langer een ‘busje’ meer, maar een spannend gelijnde cross-over.

Renault heeft de Espace opnieuw uitgevonden. Het merk presenteert het nieuwste model op de autosalon van Parijs volgende week en geeft nu alvast de eerste foto’s vrij. De nieuwe Espace is helemaal anders, Renault neemt afscheid van de klassieke MPV-vorm en giet de auto in een cross-over-jasje.

Het ontwerp is overigens niet helemaal een verrassing, Renault presenteerde een jaar geleden al de Initiale Paris concept car die als twee druppels water lijkt op de nu getoonde Espace.

Renault belooft dat de Espace ondanks zijn nieuwe vorm nog steeds een licht, ruimtelijk en flexibel in te delen interieur heeft. Er komen versies met vijf en zeven zitplaatsen en de bouwkwaliteit is volgens Renault flink verbeterd. Er is ook veel aandacht geschonken aan het design van het interieur, zo heeft de Espace een zwevende middenconsole. Foto’s daarvan zijn er overigens nog niet, daarvoor moeten we wachten tot volgende week.

Op de autosalon van Parijs volgende week kunnen we de nieuwe Espace voor het eerst bewonderen. Dan hopen we ook te horen welke motoren er in de cross-over komen te liggen. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg, maar de Espace staat dan ook op z’n vroegst in het voorjaar van 2015 in de showroom.