Nieuwe Renault Captur komt ook als hybride

Geen reacties

Renault heeft een van de populairste auto’s van ons land in het nieuw gestoken. De tweede generatie Captur is groter en moderner en krijgt hybridetechniek.

Renault presenteert de nieuwe Captur! Het in Nederland zeer populaire model is tegelijkertijd met de nieuwe Clio ontwikkeld en staat eind dit jaar in de showrooms. Renault heeft het ontwerp van de bestaande Captur als uitgangspunt genomen bij het tekenen van de nieuwe generatie, waardoor de nieuwe compacte SUV er vertrouwd uitziet. Je herkent de nieuwste editie het eenvoudigst aan de C-vormige voor- en achterlichten.

De nieuwe Captur is 11 centimeter langer dan het uitgaande model, 2 centimeter daarvan is in de wielbasis opgenomen. Renault meldt dat de achterpassagiers 1,7 centimeter meer beenruimte hebben dan voorheen, terwijl de kofferbakinhoud is gegroeid naar 536 liter. Voorin is de lengte van zittingen groter geworden, zodat langere personen comfortabeler kunnen zitten.

De blikvanger op het dashboard is het rechtopstaande scherm met een diameter van 9,3 inch, dat als optie verkrijgbaar is. Standaard levert Renault een 7 inch touchscreen. Uiteraard zijn de nieuwste snufjes aanwezig, zoals 4G-internet, smartphonekoppeling via Apple CarPlay en Android Auto en TomTom-navigatie met live-services. Ook het instrumentarium is digitaal en wordt getoond op een 7 of 10 inch beeldscherm. Bijzonder is verder de zwevende middentunnel bij de uitvoeringen met automaat, met ruimte voor het draadloos laden van een telefoon.

Zelfrijdende techniek

Renault stopt de nieuwe Captur vol met de nieuwste technologie, zoals zelfrijdende functies, cruise control met afstandsradar en een inparkeersysteem. Ook automatisch grootlicht, parkeersensoren rondom, een verkeersbordenlezer en dodehoekdetectie zijn beschikbaar. Bovendien is de Captur standaard uitgerust met led-koplampen, voor beter zicht in het donker.

De Captur wordt als eerste compacte SUV leverbaar als plug-in hybride. Een 1.6 benzinemotor, een elektromotor en een 9,8 kWh accu zijn de belangrijkste onderdelen. Renault meldt alvast dat de Captur E-Tech, zoals de hybrideversie heet, 45 kilometer op alleen elektriciteit kan rijden, andere specificaties maakt het merk later bekend. Naast de hybride-uitvoering kondigt Renault drie benzinemotoren aan, een 1.0 TCe met 100 pk en een 1.3 TCe met 130 en 155 pk. Die laatste wordt standaard geleverd in combinatie met een zestraps automaat, een optie op de 130 pk-versie. Verder is de TCe 100-motor te voorzien van LPG-installatie.

De prijzen van de nieuwe Captur maakt Renault later dit jaar bekend.