Renault wil hele familie Alpine-sportauto’s

Geen reacties

De Renault Alpine-sportauto is al ver in het ontwikkelproces. Als het aan de Franse autobouwer ligt komt er een volledige familie Alpine-modellen.

Het ontwikkelproces van Renaults aanstaande Alpine-sportautomodel bevindt zich in een vergevorderd stadium, ondanks de eerdere terugtrekking van partner Caterham uit het project. De Renault-top heeft het ontwerp reeds goedgekeurd. Dat heeft topontwerper Laurens van den Acker bevestigd tijdens de autoshow van Moskou aan het Britse tijdschrift Autocar.

Sportauto’s zijn een bedreigde diersoort, er zijn altijd tien redenen om het niet door te laten gaan.

Het testen op de weg wordt binnenkort verwacht. Toch houdt Van den Acker nog een slag om de arm: “Sportauto’s zijn een bedreigde diersoort, er zijn altijd tien redenen om het [project] niet door te laten gaan.” Renault Sport-baas Patrice Ratti vertelt Autocar dat het met de Alpine meer om rijplezier zal draaien dan om pure kracht – wat het onwaarschijnlijk maakt dat de R.S. 01-raceauto aan de basis ligt van de Alpine. Ratti laat verder weten dat het prototype in niets meer lijkt op de in 2012 getoonde Alpine 110-50 conceptcar (hierboven afgebeeld). 

Naar verwachting komt de Alpine in 2016 op de markt. Van den Acker spreekt de hoop uit dat het model ‘een heel gamma van auto’s met het Alpine-label’ zal mogen aanvoeren. “We houden allemaal van Alpines maar we willen ook geld verdienen.” De van oorsprong Nederlandse ontwerper heeft dan ook het doel het eerste model ‘goed te doen, daarna hoop ik voor de rest van m’n leven Alpines te kunnen doen’.