Recordmodel Renault Mégane RS 275 Trophy-R naar Nederland

Geen reacties

Van de nieuwe recordhouder voorwielaangedreven straatauto’s op de Nordschleife worden vier exemplaren in Nederland te koop aangeboden. Maak kennis met de Renault Mégane RS 275 Trophy-R.

In juni vestigde Renault een nieuw snelheidsrecord op de de Nürburgring. De Mégane RS 275 Trophy-R had slechts 7 minuten en 54,36 seconden nodig om de Nordschleife rond te rijden. Zo snel had een voorwielaangedreven straatauto dit nooit eerder voor elkaar gekregen.

Om dit heuglijke feit te vieren neemt Renault een beperkte oplage van deze supersnelle Mégane in productie. Nederlands enige officiële Renault Sport-dealer, VKV Renault, krijgt vier van de 250 te bouwen exemplaren voor de Nederlandse markt.

De limited edition Mégane is officieel een straatauto maar is bij uitstek geschikt voor op het circuit. Zo zijn er slechts twee zitplaatsen. De zetels zijn Recaro ‘Pole Position’ racestoelen, gemaakt van polycarbonaat. Samen met de lithium-ion accu dragen ze ruim de helft bij van de 100 kg gewichtsreductie ten opzichte van een reguliere Mégane RS. 

De Renault Mégane RS 275 Trophy-R heeft het two-tone kleurenschema Noir Étoile meegekregen. Naast zwarte accenten is de hot hatch van rode (Rouge Vif) items voorzien, zoals de strepen en gestileerde finishvlag opzij. Kopers kunnen zelf kiezen of ze rode of zwarte wielen willen, het velgtype ‘Speedline’ en de grootte (19 inch) liggen vast. 

Binnenkort worden de volledige specificaties bekendgemaakt. Dan komen we ook de prijs en levertijd te weten.