Renault geeft meer informatie over nieuwe Trafic

Geen reacties

Renault komt met aanvullende informatie over de nieuwe Trafic, die vorige maand werd onthuld. De bestelauto wordt leverbaar met vier motorversies.

Renault was bij de onthulling van de nieuwe Trafic nog summier met informatie, nu komt het merk met alle gegevens – behalve de prijs. We beginnen met de motoren, er zijn vier smaken. Het assortiment start met een 90 pk sterke 1,6 liter dCi dieselmotor, gevolgd door een versie met 115 pk. Deze twee blokken moeten het doen met één turbo, de sterkste twee krijgen een dubbele turbo. Ook dat zijn 1.6-motoren, met 120 en 140 pk. In het gunstige geval verbruikt de nieuwe Trafic 5,7 l/100 km aan diesel (1 op 17,5). Volgens Renault bespaar je daarmee – ten opzichte van de huidige Trafic – 1.000 euro exclusief btw in 3 jaar, op basis van 30.000 kilometer per jaar.

Het interieur van de nieuwe Trafic biedt in totaal 90 liter opbergruimte, waarvan 54 liter voor rekening komt van het vak onder de bijrijdersbank. Er zijn handige houders voor smartphones en tablets beschikbaar en via de R & Go-app is het mogelijk om de radio in de Trafic te verbinden met een mobiel apparaat. Je kan dan navigatie, belfuncties, de boordcomputer en muziek op het scherm van een tablet of smartphone tonen. De bestuurdersstoel is 3,6 centimeter lager geplaatst dan in de vorige Trafic, waardoor je volgens Renault meer de rijbeleving hebt als in een MPV. Een achteruitrijcamera en de wide angle-spiegel in de zonneklep moeten dode hoeken zo klein mogelijk maken.

De nieuwe Trafic heeft een laadruimte van 5,2 tot 8,6 m3, afhankelijk van de uitvoering. Zelfs in de minste grote L1-versie passen drie europallets. De Trafic kan voorwerpen met een lengte tot 3,75 meter (of 4,15 meter voor de langere L2-uitvoering) vervoeren, dankzij twee luiken die het mogelijk maken voorwerpen door te schuiven tot aan de voetenruimte van de voorpassagiers. Handige accessoires, zoals een imperiaal aan het plafond, halen meer uit de beschikbare ruimte.

De nieuwe Trafic komt in de zomer op de markt, prijzen zijn nog niet bekend.