Renault Zoe krijgt flinke update

Geen reacties

Renault geeft de Zoe een omvangrijke update. Een nieuwe, krachtigere elektromotor, een grotere batterij en een moderner dashboard zijn de belangrijkste verbeteringen.

Nu er nieuwe concurrenten bijkomen presenteert Renault een verbeterde versie van zijn kleine elektrische auto, de Zoe. Het model krijgt een nieuwe neus met moderne led-verlichting, meer chroom en stijlelementen van de meest recente Renaults. Aan de achterkant zijn er gewijzigde lichtunits. Binnenin voert Renault een serieuze update door. Het dashboard is gemoderniseerd en voorzien van een staand scherm van 9,3 inch groot. De verbeterde afwerking met gerecycled textiel en het volledig digitale instrumentenpaneel tillen het interieur van de Zoe naar een hoger niveau.

Renault introduceert opnieuw een sterkere elektromotor en een verbeterde accu voor de Zoe, nadat de auto vorig jaar ook al een update kreeg. De accucapaciteit wordt vergroot naar 52 kWh, goed voor een rijbereik van 390 kilometer. Een belangrijke verbetering is ook dat de Zoe nu met 50 kW opgeladen kan worden, waarmee in 30 minuten 150 kilometer extra actieradius gerealiseerd wordt. De elektromotor is 20 kW krachtiger geworden en levert nu 100 kW vermogen (136 pk) en 245 Nm.

Renault start eind 2019 met de levering van de vernieuwde Zoe. De prijzen zijn nog niet bekend.