Renault Koleos klaar voor tweede ronde

Geen reacties

Renault presenteert amper 2 jaar na de introductie van de Koleos in Nederland alweer een vernieuwd model. Met een licht gewijzigd ontwerp en verbeterde dieselmotoren zijn de wijzigingen dan ook niet al te groot.

De Koleos vernieuwd? Die is nog niet zo lang toch? Klopt, in Nederland staat de huidige generatie van het model amper 2 jaar in de showrooms, maar in andere delen van de wereld was de SUV daarvoor al even verkrijgbaar. Renault vernieuwt nu in een keer de Koleos voor alle markten.

Je herkent de nieuwste editie aan de gewijzigde bumpers met meer chromen elementen, waardoor de auto breder oogt. Verder is de indeling van de grille vernieuwd en zijn er nieuwe 18 en 19 inch lichtmetalen wielen. Ook nieuw: de kleur Rouge Vintage, die je op de foto’s ziet. In het interieur zijn er nieuwe afwerkingen voor de luxe Initiale Paris-uitvoering. Nieuw is dat de leuning van de achterbank in twee standen versteld kan worden. Renault presenteert verder twee nieuwe functies: voetgangersherkenning en een massagestoel.

De Koleos is in Nederland op dit moment leverbaar met een dieselmotor, de 177 pk sterke 2.0 dCi. Die motor is schoner en krachtiger gemaakt en levert voortaan 190 pk. Daardoor ontstaat er ruimte voor een nieuwe instapmotor met 150 pk, die als optie wordt toegevoegd.

De vernieuwde Koleos is vanaf het najaar te bestellen, de prijzen zijn nog niet bekend.