Renault Kangoo Z.E. nu ook als pick-up

Geen reacties

Renault maakt van de Kangoo Z.E. een pick-up. De elektrische bedrijfswagen is verkrijgbaar in verschillende versies.

De Renault Kangoo Z.E. is vanaf nu verkrijgbaar met open laadbak. Het gespecialiseerde bedrijf Veth Automotive verzorgt in opdracht van Renault de ombouw. Als basis dient de verlengde Kangoo Maxi, waarvan de koets achter de cabine wordt verwijderd en vervangen door een laadbak. Het onderste deel van de carrosserie blijft intact, daar zijn namelijk de batterijen ondergebracht. Renault biedt verschillende versies van de laadbak aan, met of zonder kleppen aan de zijkant. Een kiepfunctie is optioneel.

Net als de bestelwagenversie heeft de pick-up-uitvoering een 44 kW (60 pk) sterke elektromotor, gekoppeld aan een 33 kWh-accupakket. Het merk geeft geen specifieke actieradius op voor de Kangoo Z.E. na de ombouw, maar de bestelwagenversie komt tot 200 ‘realistische kilometers’.

De Kangoo Z.E. pick-up is verkrijgbaar vanaf 33.584 euro, exclusief btw. De meerprijs ten opzichte van de Kangoo Maxi bedraagt ruim 4.000 euro. Voor ondernemers zijn er subsidies te verkrijgen, waardoor de aanschafprijs in de praktijk bijna altijd lager is.