Nieuwe Renault Trafic met ‘dynamische uitstraling’

Geen reacties

Renault heeft de nieuwe Trafic onthuld. Met nieuwe motoren, een nieuw design en meer ruimte kan Renaults middelgrote bestelwagen er weer tegenaan.

Renault heeft de Trafic in een nieuw jasje gestoken. Het nieuwe model is zojuist onthuld, tegelijkertijd met de Opel Vivaro – het zustermodel van de Trafic. Ten opzichte van de Opel heeft de Renault een eigen grille, voorbumper en logo’s, verder zijn de twee bestelwagens gelijk aan elkaar.

Renault zegt dat de nieuwe Trafic een meer ‘dynamische uitstraling’ heeft, mede doordat de voorruit vlakker staat dan voorheen. De bestelauto wordt leverbaar in zo’n zeventig verschillende versies, waarvan diverse uitvoeringen door partnerbedrijven van Renault worden omgebouwd. De basis-Trafic is er in vier verschillende carrosserievarianten: enkele cabine, dubbele cabine, personenbus en platform-cabine. Die laatste is geschikt voor diverse opbouw-mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een open laadbak. Renault biedt de Trafic vanaf deze zomer aan in twee verschillende lengtevarianten (5 meter en 5,40 meter) en met twee dakhoogtes.

Onder de motorkap liggen nieuwe dieselkrachtbronnen, die door Renault zelf zijn ontwikkeld. Beide hebben een cilinderinhoud van 1,6 liter, de topversie heeft een dubbele turbo. Cijfers zijn nog niet bekend, al wil Renault wel kwijt dat de zuinigste versie 6,0 l/100 km verbruikt (1 op 16,6).

Meer informatie volgt later dit jaar. De nieuwe Trafic verschijnt in de zomer bij de dealers.