Is dit de nieuwe Renault Espace?

Geen reacties

Het lijkt erop dat we de eerste patenttekeningen van de nieuwe Renault Espace te pakken hebben. Wat vooral opvalt is dat hij behoorlijk wat overeenkomsten vertoont met de Initiale Paris Concept die Renault vorig jaar liet zien.

Renault is in een vergevorderd stadium met de nieuwe Espace. Op de Oostenrijke website Autofilou zijn patenttekeningen van de auto opgedoken en het lijkt hier om ‘the real deal’ te gaan. De auto op de tekeningen lijkt sterk op het studiemodel Initiale Paris (foto 2), dat Renault vorig jaar op de autoshow van Frankrijk liet zien.

De Espace evolueert tot cross-over, zoals Renault al beloofde bij de presentatie van de Initiale Paris. De auto staat wat hoger op zijn poten en oogt tegelijkertijd gestroomlijnder, minder als een ‘busje’. De Espace, die mogelijk een andere naam krijgt, heeft duidelijke stylingkenmerken van kleinere Renaults als de Clio en Captur.

De nieuwe Espace debuteert zeer waarschijnlijk op de autosalon van Paris die in oktober plaatsvindt. De auto zal dan begin 2015 in de showrooms staan.