Renault Twingo: vrolijk middelpunt in Genève

Geen reacties

De autosalon van Genève is geopend! We trappen af met de nieuwe Renault Twingo, die deze ochtend voor het eerst ‘in het echt’ is te zien.

De vrolijk gekleurde stand van Renault ligt centraal in de hallen van het Palexpo-beurscomplex in Genève. Op die plaats showt Renault de nieuwe Twingo voor het eerst aan de verzamelde pers. De eerste indruk: het is een vrolijk ogend autootje met een speels interieur, veel personalisatiemogelijkheden en natuurlijk bijzondere techniek.

De motor ligt achterin onder een kleine afdekvloer. De bagageruimte lijkt er op het eerste gezicht niet onder te lijden, maar de verschuifbare achterbank uit de huidige Twingo keert niet terug. Desondanks is er meer beenruimte achterin, zo weet de woordvoerder van het merk ons te vertellen. De Twingo lijkt qua hoofdruimte een behoorlijk aanbod te hebben, de beenruimte is gemiddeld voor een stadsauto. “De nieuwe Twingo Billy-boekenkast proef: hij heeft een doorlaadlengte van 2,20 meter. Dat komt omdat het dashboard ver naar voren is geplaatst want er ligt geen motor voorin”, aldus de PR-vertegenwoordiger.

Wat zit er dan wel voorin? Een blik onder de kap, die naar voren toe openschuift, leert dat er in de kleine ruimte verschillende tanks voor de vloeistoffen met bijbehorende vulopeningen zijn aangebracht. Geen extra bagageruimte dus.

De nieuwe Twingo komt met twee driecilindermotoren, met 70 en 90 pk. Specificaties en prijzen zijn nog niet bekend, die verwacht Renault rond de zomer te kunnen melden. De Twingo komt in september op de markt.