Schonere benzinemotor en nieuwe uitvoering Renault Clio

Geen reacties

Renault heeft de 90 pk sterke driecilindermotor in de Clio zuiniger en schoner weten te maken. Dat resulteert niet alleen in een lager verbruik, maar ook een lagere prijs. Daarnaast introduceert het merk een nieuwe uitvoering met de naam Limited.

De TCe 90 benzinemotor in de Renault is vanaf nu schoner en zuiniger. De driecilindermotor stoot in theorie 7 g/km minder CO2 uit. Dat betekent dat er nog maar over 97 g/km BPM-belasting wordt geheven, waardoor de Clio TCe 90 500 euro goedkoper is geworden. De vanafprijs van de Clio bedraagt daardoor nu 14.490 euro. Ook voor zakelijke rijders is er goed nieuws, de TCe 90-uitvoering profiteert nu van het lagere 21 procent bijtellingstarief.

Met de CO2-uitstoot is ook het theoretische brandstofverbruik lager. Renault geeft nu een cijfer op van 4,4 l/100 km (1 op 22,7), 0,2 liter minder dan voorheen.

Limited-uitvoering

Tegelijk met de vernieuwde TCe-motor komt Renault met een nieuwe uitvoering van de Clio: Limited. Die is leverbaar in combinatie met diverse motoren, waaronder de TCe 90-motor en kost dan 17.190 euro. De uitrusting van de nieuwe uitvoering omvat airconditioning, een multimedia- en navigatiesysteem met 7 inch touchscreen, parkeersensoren, lichtmetalen 16 inch wielen, privacy glass en speciale Limited-interieurbekleding.