Renault komt met 1.6 dCi Twin Turbo dieselmotor

Geen reacties

Renault introduceert een nieuwe 1.6 dCi Twin Turbo dieselmotor. De nieuwe motor heeft net zoveel vermogen als een 2,0 liter diesel, maar is 25 procent zuiniger – aldus Renault.

Renault komt met een nieuwe dieselmotor. De 1.6 dCi was er al met 115 en 130 pk en nu komt daar een versie met 160 pk bij. Om dat vermogen te bereiken monteert Renault twee turbo’s. De 1.6 dCi Twin Turbo moet de huidige 2.0 dCi vervangen. Hij is volgens Renault 25 procent zuiniger dan een tweelitermotor, maar cijfers om deze bewering te staven zijn er nog niet.

De 1.6 dCi heeft een koppel van 380 Nm, waarvan 90 procent al beschikbaar bij 1.500 tpm per minuut. De twee turbo’s zorgen samen voor een lineaire krachtsopbouw. De eerste turbo werkt vooral bij lage toerentallen, de tweede turbo komt in actie in het hogere toerengebied.

De dCi 160 wordt in de toekomst toegepast op grotere modellen van Renault, zoals de opvolgers van de Laguna en Espace, die volgend jaar op de markt komen. Ook de volgende generatie Mégane gaat gebruik maken van de nieuwe twinturbomotor.