Renault Kwid Concept: met drone

Geen reacties

Renault presenteert een bijzondere concept car op de autoshow van New Delhi. De Kwid Concept is voorzien van een drone waarmee je het verkeer in de gaten kunt houden.

Renault onthult voor eerst in zijn bestaan een studiemodel op een autoshow buiten Europa. In New Delhi toont het merk later deze week de Kwid Concept, een buggy-achtig studiemodel met als meest opvallende accessoire een drone. Deze is ingebouwd in de auto en kan handmatig bestuurd worden of de auto automatisch volgen. Met deze drone kan je het verkeer of de staat van het wegdek in de gaten houden, zodat je op tijd bent voorbereid op vertragingen en obstakels.

Het studiemodel is ontwikkeld voor ‘nieuwe markten’ zoals India en Brazilië en getekend door de Nederlander Laurens van den Acker, hoofdontwerper bij Renault. Toch is dit studiemodel ook interessant voor Europa, details zoals de koplampen, achterlichten en grille zouden best eens terug kunnen keren op Europese modellen.

Het buggy-achtige autootje ziet eruit als een stoere terreinwagen maar heeft alleen voorwielaandrijving. In de Kwid ligt een 1.2 turbomotor die is gekoppeld aan een EDC-automaat maar Renault meldt dat de auto ook geschikt is voor een elektromotor en accu’s.