Renault Next Two: eerste stap naar autonoom rijdende auto

Geen reacties

Renault wil in 2020 zijn eerste zelfrijdende auto in de showroom hebben. Het Next Two prototype is de eerste stap op weg naar die ambitie.

Renault stort zich op de zelfrijdende auto. Het merk presenteert de Next Two, een prototype dat deels autonoom kan rijden. Renault gebruikt de elektrische Zoe, die is voorzien van camera’s en (ultrasone) sensoren. De data daarvan wordt gebruikt om besturing, remmen en acceleratie te regelen. Het studiemodel kan in de file tot 30 kilometer zelfstandig rijden en zelf parkeren, mits de infrastructuur op de parkeerplaats is ingericht voor zelfrijdende auto’s.

Het merk wil in 2020 de zelfrijdende auto voor een groot publiek beschikbaar maken. “De Next Two vertaalt onze visie op het gebied van toekomstige mobiliteit. Het doel van Renault is een toonaangevende positie in te nemen op het gebied van autonome technologie. Wij zijn ervan overtuigd dat de vraag naar zelfrijdende auto’s rond 2020 zal aantrekken”, zegt Carlos Ghosn, CEO van Renault.

Renault werkt voor de ontwikkeling van de autonoom rijdende auto samen met Nissan, dat de elektrisch aangedreven Leaf gebruikt om te testen. Ook Nissan wil in 2020 starten met de verkoop van een zelfrijdende auto.