Renault zet vaart achter ontwikkeling nieuwe modellen

Geen reacties

Renault heeft een aantal jaren de hand op de knip gehouden maar kondigt nu aan dat de ontwikkeling van nieuwe modellen wordt versneld.

Renault heeft er weer zin in. Het merk maakt bekend dat de ontwikkeling van nieuwe modellen wordt versneld. Naast het vervangen van de huidige modellen zet Renault vooral in op cross-overs, het succes van de Captur smaakt namelijk naar meer.

Eerst verschijnen de nieuwe Twingo (onthulling vanavond) en de nieuwe Master bestelauto. Daarna is het de beurt aan de opvolger van de Espace, die een meer cross-over achtig uiterlijk krijgt en waarschijnlijk debuteert op de autosalon van Parijs in oktober. Na de Espace is het de beurt aan wat Renault noemt ‘een nieuw model in het D-segment’. Oftewel, de opvolger van de Laguna die waarschijnlijk een andere naam krijgt.

In de loop van 2015 onthult Renault de nieuwe Mégane en Scénic. Deze twee modellen komen net als de opvolgers van de Espace en Laguna op het nieuwe alliantieplatform van Renault en Nissan te staan. Dat geldt ook voor de nieuwe cross-overs die in de planning staan. De Captur krijgt niet één maar twee grote broers, één van het formaat Mégane en één in het segment van de Laguna.